Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Βασίλης Τσαμπρόπουλος: Σεργκέι Ραχμάνινοφ, η υπέρβαση του Ρομαντισμού 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013/20:30




Σεργκέι Ραχμάνινοφ:

- Παραλλαγές σε ένα θέμα του Corelli, έργο 42
- Études tableaux, έργο 39 αρ. 1, 2, 3, 4, 5, 9
- Ελεγεία, έργο 3 αρ. 1
- Δέκα Πρελούδια: έργο 3/αρ. 2, έργο 23/αρ. 1, 3, 5, 7 & έργο 32/αρ. 9, 10, 11, 12, 13

Βασίλης Τσαμπρόπουλος πιάνο

    


«ένας μάγος του ήχου, ένας σπάνιος μουσικός που ακροβατεί με ιδιαίτερη άνεση ανάμεσα στην κλασική και την τζαζ μουσική, σαν ένας γνήσιος διάδοχος του Keith Jarrett...»


Times της Νέας Υόρκης
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του, είναι ένας πολύπλευρος μουσικός με την ικανότητα να κινείται με άνεση ανάμεσα στην κλασική μουσική, τη σύγχρονη μορφή της σύνθεσης και του αυτοσχεδιασμού, τη διεύθυνση ορχήστρας αλλά και τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική.
Κεντρικό άξονα του ρεπερτορίου του αποτελούν έργα του Μπετόβεν, του Μότσαρτ, του Σοπέν, αλλά και οι συνθέσεις της Ρωσικής σχολής, καθώς έχει ερμηνεύσει επανειλημμένα έργα Ραχμάνινοφ, Προκόφιεφ, Τσαϊκόφσκι και Σκριάμπιν. Θεωρείται από τον διεθνή Τύπο ως ένας πιστός ερμηνευτής-μελετητής της μουσικής του Ραχμάνινοφ στα πιανιστικά και στα συμφωνικά του έργα.

Έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες ορχήστρες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως η Φιλαρμόνια του Λονδίνου, η Φιλαρμονική της Τσεχίας, η Βασιλική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης, η Συμφωνική της Βοστόνης, η Συμφωνική της Βαλτιμόρης, η Συμφωνική της Ιταλικής Ραδιοφωνίας και πολλές άλλες. Ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του ήταν η συνεργασία του με τον Βλαντιμίρ Ασκενάζι και τη Φιλαρμονική του Λονδίνου σε κοντσέρτα του Μπετόβεν και του Ραχμάνινοφ. Το 2009 τιμήθηκε ως επίτιμο μέλος του Rachmaninoff International Society για τις ερμηνείες του στα έργα του μεγάλου ρώσου πιανίστα και συνθέτη. 




ρολοι music+

.

.

.

.